Ondersteunende therapie

Ademtest

Tijdens de sessie gebruiken we een betrouwbare test om erachter te komen hoe de toestand van de darmmicrobiota is . Sessie in het kader van de zoektocht naar een mogelijke  dysbiose , volgens de benadering van  Dr. Bruno Donatini .

Hoe test je je microbiota?

Om de toestand van zijn microbiota te achterhalen,  heeft Dr. Bruno Donatini een respiratoire test ontwikkeld. Dit is niets nieuws! De geneeskunde begon ademhalingstests te gebruiken sinds de jaren 60. Het apparaat dat we tegenwoordig gebruiken is een gasdetector die tot op de miljoenste van een deeltje nauwkeurig is ( de GAZDETECT  die we  elke 6 maanden moeten laten kalibreren ). Het was oorspronkelijk ontworpen voor gebruik bij het detecteren van gevaarlijke chemische gassen, maar Dr. Donatini liet het aanpassen zodat het vijf specifieke gassen kon analyseren. Intestinale fermentaties zijn inderdaad afkomstig van verschillende bacteriefamilies. De test maakt het mogelijk om onmiddellijk een foto te maken van deze families op tijdstip T.

De test wordt op een lege maag gedaan. Vervolgens wordt de persoon gedwongen om een ​​zoete drank gemaakt van honing te drinken. We wachten 1u45 tot 2u, dan herhalen we de test. Dit maakt het mogelijk om te weten hoe de ingenomen suiker zich gedraagt ​​en of deze is geassimileerd of niet. In feite, als bepaalde bacteriën aanwezig zijn, consumeren ze die suiker eerder dan jij en geven ze de gassen af ​​die we meten. De suiker wordt dus niet door het lichaam opgenomen!

 

 

 

 

 

Bovendien zijn sommige bacteriën actief op een lege maag. Dit betekent dat ze zich voeden met onze voering, die zoet is. Het creëert waterstof. Van waar een ontstekingsgrond van de dunne darm.

Wat is de rol van de darmmicrobiota?

In het menselijk lichaam fungeert de dikke darm als de septic tank van het huis. Als we meer eten dan we nodig hebben, eten de bacteriën in de dikke darm ons afval op. 90% van de bacteriën zit in de dikke darm. De dikke darm heeft een sociale rol. Eenden hebben geen dikke darm en ze poepen onmiddellijk na hun maaltijd. Als we ons kunnen inhouden, is dat omdat we een dubbele punt hebben. Hier vindt de belangrijkste transformatie van afval plaats

De meeste bacteriën in ons lichaam komen daarom van nature voor in de dikke darm. Het probleem is dat we het na verloop van tijd in onze maag kunnen krijgen. In feite heeft 80% van de volwassenen momenteel ook een onevenwichtige microbiota of flora in het zogenaamde bovenste deel van hun spijsverteringsstelsel (d.w.z. dunne darm, twaalfvingerige darm en maag), vanaf de leeftijd van 35-40 jaar! Dit zorgt voor een hoge spijsvertering. Een van de tekenen is om ‘s ochtends geen honger te hebben. Het betekent dat de maag niet leeg is. De maag moet om de twee uur worden geleegd, anders wordt hij niet goed geleegd.

U moet weten dat als de suiker slecht wordt opgenomen, deze in de maag in alcohol en azijn verandert. En dit zal een droesem van azijn creëren waarin vooral voedingsmiddelen zoals salades, granen en peulvruchten zullen fermenteren. Dit leidt tot maagreflux, pijn boven de navel, gastritis, zuurgraad, oesofagitis, irritatie van de longwegen, enz.

 

Wat zijn de verschillende bacteriefamilies die problematisch zijn?

Er zijn drie hoofdklassen:

Ten eerste zijn er de snelle fermentaties die het gevolg zijn van de slechte vertering van suikers en die waterstof genereren , zoals ik zojuist al zei. Ik zou eraan willen toevoegen dat hoe ouder we worden, hoe minder we suiker assimileren, het is fysiologisch. We zouden dus minder moeten consumeren, want anders zullen onze bacteriën zich vermenigvuldigen om ze te kunnen consumeren. Deze fermentaties kunnen geurloos gas en pijn in de dikke darm veroorzaken. Daarnaast is er de productie van methylacetaat in de maag die onder meer een stasis van de laatste en een biofilm (dat wil zeggen een laag bacteriën) in de twaalfvingerige darm zal genereren.

Dan vinden we de methaan producerende flora . In feite zijn het vleesetende bacteriën die andere bacteriën eten. Het is een ecosysteem: hoe meer schapen we hebben, hoe meer wolven we hebben… Dit zorgt voor stinkende gassen en zware adem. Het fenomeen van geladen adem komt eigenlijk uit de dikke darm, omdat je moet weten dat 80% van de spijsverteringsgassen in de longen vrijkomen.

We vinden ook andere flora in de sigmoïd colon. Dit zijn vleesetende flora die dit keer sulfidegassen (H2S) afgeeft. Een van de voor de hand liggende tekenen is een adem die naar zwavel ruikt … Op dit moment beginnen dingen in het lichaam te blokkeren en dit zal problemen van constipatie veroorzaken, maar ook grote vermoeidheid en zelfs depressie. . Omdat de dikke darm op zijn transversale deel L-tryptofaan verwelkomt, voorloper van serotonine, dat het gelukshormoon wordt genoemd en dat een essentiële rol speelt bij de regulering van stemming, angst, eetlust en wat slaap. Maar deze bacteriën zullen L-tryptofaan consumeren, zonder welke serotonine niet gemaakt kan worden. Omdat de dikke darm echter 80% van de productie van serotonine in het lichaam mogelijk maakt, begrijpen we nu hoe deze situatie problematisch kan worden! Het gebrek aan serotonine zorgt voor fysieke en mentale vermoeidheid.

 

Indicaties:

 

Buikpijn, opgeblazen gevoel, diarree, obstipatie, gasvorming, dringende stoelgang, slechte adem, geladen tong, chronische vermoeidheid, slaapproblemen, gingivitis, moeite met afvallen, maagreflux, verminderde immuniteit, musculoskeletale pijn, fibromyalgie, auto-immuunziekte, voedselintolerantie, tekorten …

 

Andere therapievormen

 

Derma-segmentale-reflexologie massage (diepte massage)

Derma-segmentale Reflexologie (DSR) is een moderne natuurgeneeskundige behandelingsmethode die steunt op de reflectorische werking van de huidsegmenten. Specifieke handgrepen zorgen voor ritmische impulsen op bepaalde huidgebieden (dermatomen), op bepaalde skeletspieren of delen daarvan(myotomen), op bepaalde gebieden van beenderen, banden en fascien (sclerotomen) en op ingewanden (viscerotomen) met het doel blokkades op te heffen om spanningen […]

Podo-segmentale-reflexologie massage

Podo-segmentale Reflexologie of PSR is een natuurgeneeskundige manuele therapie waarbij prikkels,door middel van druk-strijk- of wrijftechniek, op de reflexgebieden van de voet worden uitgeoefend. De uitgevoerde prikkels op deze gereflecteerde segmenten zorgen voor impulsen in het zenuwstelsel die via het ruggenmerg en perifere zenuwstelsel reacties oproepen in de overeenstemmende organen en weefsels met hun bijhorende […]

Total Reset Methode (Allergieën/intolerantie)

Intoleranties, sensitiviteiten en IgE gemedieerde allergieën kunnen verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken, deze kunnen succesvol behandeld worden door een Total Reset therapeut. Maar dat is niet het enige. Iedere disbalans in het lichaam die gezondheidsproblemen veroorzaakt, kan in balans gebracht worden. Total Reset  is een combinatie van een spiertest uit Kinesiologie, de kennis van chiropractie en de […]

Probiotica therapie

Is een therapie die gebruikt maakt van probiotica; het zijn kleine levende micro-organismen die in de volksmond gunstige of goede bacteriën worden genoemd. Ze zijn niet alleen de sleutel tot een betere gezondheid en een sterker immuunsysteem, maar dienen ook voor de behandeling van spijsverteringsproblemen, psychische- en neurologische aandoeningen.

Iriscopie

Iriscopie is een onderzoeksmethode waar men gebruikt maakt van een camera, waarbij we foto s kunnen maken van de ogen.De Iriscopist kan via de iris van het oog achterhalen waar de zwakke plekken van het lichaam zitten en wat de grondaanleg van de persoon is. Elk orgaan heeft ook zijn eigen betekenis.

Klassieke massage therapie

Massagetherapie is een manuele behandeling omdat er uitsluitend gebruik gemaakt wordt van handgrepen op het lichaamsoppervlak, met als doel fysische prikkels over te brengen op de huid,het spierweefsel,het bindweefsel, de capillaire en zenuwuiteinden, om langs fysische,energetische en reflectorische weg het zelf genezend mechanisme te activeren zodat het verstoord evenwicht bij patiënt zich herstelt.

Fytotherapie

Fytotherapie is het behandelen van klachten met natuurlijke geneesmiddelen. Het is een van de oudst bekende geneeswijzen die we kennen. De naam fytotherapie stamt af van het woord phyton, het Griekse woord voor plant. Fytotherapeutische middelen worden bereid uit medicinale ofwel geneeskrachtige kruiden.

Gemmotherapie

Is een vorm van fytotherapie; die gebruikt maakt van de eigenschappen van de embryonale plantaardige weefsels in hun groei. De knoppen en jonge scheuten van bomen of struiken. Men kan deze therapie ook omschrijven als de cellulaire energetische globale fytotherapie.

Aromatherapie

Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid en het genezen van aandoeningen met gebruikmaking van essentiële oliën. De levenskracht, die in deze oliën verzameld is, wordt als het ware op de patiënt overgedragen en zal bijdragen tot het herstel van het natuurlijke evenwicht in zijn of haar lichaam. Iedere olie is […]

Bijzondere voedingsleer/voedingstherapie

De bijzondere voedingsleer bespreekt een aantal aspecten die een belangrijke rol spelen in het verhogen van de levenskwaliteit, de verbetering van de vertering, verbetering van de stofwisseling, de gunstige invloed van voeding op onze gezondheid . In de voedingstherapie maken we uitsluitend gebruik van voedingsmiddelen. Geprepareerde voedingsproducten beperken we tot enkele aanvullende hulpmiddelen. Voedingstherapie maakt […]

Gastro – intestinale therapie

Gastro- intestinale therapie is een verzamelbegrip om de therapieën aan te duiden die bedoeld zijn om het maag-darmkanaal op natuurlijke wijze en volgens de principes van de natuurgeneeskunde te reinigen. (Genezen is ontgiften)

Bach Bloesems therapie

De Bach Bloemenremedies werd door de Britse arts Dr. Edward Bach (1886-1936) ontwikkeld en wordt wereldwijd gewaardeerd omwille van haar eenvoud en haar diep ingrijpende werking op het emotionele vlak.

Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een zachte,rustige massage techniek die het lymfesysteem stimuleert. Hierdoor wordt het teveel aan vocht in ons lichaam beter en of sneller afgevoerd via de lymfebanen

Bio-relaxatie therapie

Bio-relaxatie is een eenvoudige en natuurlijke methode die iedereen kan toepassen om op een snelle manier tot stressbeheersing te komen.Het onderscheid met andere methodes is dat er een goed bestudeerde volgorde bestaat die over zeven stappen verdeeld wordt. Het doel van de oefeningen is niet zozeer op het moment zelf ontspanning te brengen maar wel […]

Apitherapie

Apitherapie is een natuurlijke geneeswijze waarbij men gebruikt maakt van de producten die door bijen geproduceerd worden. U moet dan denken aan de van honing, stuifmeel, propolis of koninginnebrij. Het is een therapie die heel breed kan worden ingezet.

Psychotherapie

De natuurgeneeskundige is een geen psychotherapeut en zal als zodanig geen psychotherapeutische handelingen verrichten.De natuurgeneeskunde maakt dankbaar gebruik van de medische wetenschappelijke kennis en doet dit ook met de psychologie, maar de benadering, het ermee omgaan en de therapeutische toepassingen liggen anders. De natuurgeneeskundige zal het lichaam gebruiken om de psyche te beïnvloeden.

Ademtest

Ademtest Tijdens de sessie gebruiken we een betrouwbare test om erachter te komen hoe de toestand van de darmmicrobiota is . Sessie in het kader van de zoektocht naar een mogelijke  dysbiose , volgens de benadering van  Dr. Bruno Donatini . Hoe test je je microbiota? Om de toestand van zijn microbiota te achterhalen,  heeft […]

×

Hallo!

Wilt u contact met mij als therapeut? Klik op mijn naam om te chatten via WhatsApp of stuur mij een e-mail via info@naturalbodyhealth.nl

× Contact met therapeut